Home | Contact NL | FR | EN
Over de Code Buysse
Code Buysse II NL
Code Buysse II FR
Uw feedback op
Code Buysse II
Code Buysse I
Stel uw vraag
Links
Bibliografie
Nieuws
Contact
print deze pagina      e-mail deze pagina stel uw vraag


In september 2005 publiceerden wij een Corporate Governance Code voor niet-beursgenoteerde ondernemingen.

Dit was een unicum in de wereld.

Sindsdien hebben verschillende landen ons voorbeeld gevolgd.
Belangrijker is evenwel dat in ons land duizenden bedrijven deze Code hebben toegepast teneinde bepaalde problematieken binnen hun bedrijfsbeleid te ontzenuwen.

Zeker in barre en harde economische tijden zal Corporate Governance een hoeksteen vormen voor de creatie van duurzame, winstgevende groei.

De Commissie, waarvan ik de Leden van harte dank voor hun inzet, heeft zich de voorbije maanden gebogen over een actualisering van deze Code.

Inderdaad, het is boeiend om vast te stellen dat in enkele jaren onze economische gemeenschap verder onderhevig is geweest aan nieuwe stromingen en impulsen die de finaliteit van onze bedrijven ingrijpend kunnen beïnvloeden.

De bijgaande Code houdt dan ook rekening met deze nieuwe dynamieken waarmee onze bedrijven in de toekomst rekening zullen moeten houden.

De Code wil als dusdanig een belangrijk hulpmiddel zijn in een ongestoorde en efficiënte bedrijfsvoering. Het wil onze bedrijfsleiders een praktische handleiding aanreiken, waarmee zij hun winstgevende, duurzame groei kunnen bewerkstelligen.

Ik dank UNIZO en UCM voor hun coördinerende en zeer gewaardeerde bijdrage en Meester Lievens voor zijn dynamische en wetenschappelijke begeleiding.

Wij zijn trots dat wij onze ondernemers een aantal richtlijnen en suggesties kunnen overmaken, die ze binnen hun onderneming verder kunnen ontwikkelen en waardoor alleszins belangrijke remmingen en zelfs conflicten kunnen worden vermeden.

Allen hopen we dat deze herziene Code als dusdanig zal bijdragen tot de creatie van welvaart, arbeidsvreugde en geluk.

Ik wens U allen heel veel succes en passie in deze interessante tijden.

Baron Buysse,
juni 2009